ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Στον Ορεινό Παράδεισο της Ηπείρου

Από 15 έως 20/03/2024

ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Πρόγραμμα εκδρομής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-3-2024 ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 Αναχώρηση από το γραφείο μας ώρα 18:00μμ για λιμάνι Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο – τακτοποίηση στις καμπίνες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-3-2024 ΠΕΙΡΑΙΑ -ΛΙΜΝΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ - ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ - ΑΡΤΑ

Άφιξη στον ΠΕΙΡΑΙΑ και αναχώρηση για ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

(Αθαμάνια Όρη).Μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και περνώντας από το χωριό Πέτα όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους

φθάνουμε στις Μελάτες, για να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα των φιόρδ της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου. Επόμενος σταθμός μας το Βουλγαρέλι, όμορφο κεφαλοχώρι. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και να χαρείτε τη φύση. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο στην ΑΡΤΑ. Τακτοποίηση στα δωμάτια – ξεκούραση -δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-3-2024 ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ (ΑΓΝΑΝΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ - ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση, μέσω Πλάκας φθάνουμε στον γραφικό Άγναντα στεφανωμένο από τα επιβλητικά Τζουμέρκα. Διαμέσου μίας διαδρομής νομίζει κανείς ότι βλέπει ζωγραφικό πίνακα. Επίσκεψη στο εκπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας (έξοδα ατομικά).Επόμενος σταθμός μας τα Πράμαντα, η καρδιά της περιοχής, χτισμένα με γνήσια Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική. Επίσκεψη στη Μονή Κηπίνας (Κοίμηση Θεοτόκου). Είναι χτισμένη εξολοκλήρου στο κοίλωμα ενός βράχου που λοξεύτηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε το εσωτερικό της να θυμίζει θόλο που κυριολεκτικά βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα κεφάλια σας. Χρόνος για γεύμα στα Πράμαντα.

 

Εάν είναι εφικτή η προσβάση με το λεωφορείο θα επισκεφθούμε τους Μελισσουργούς Τυπικό Ηπειρώτικο χωριό με πετρόχτιστα σπίτια αξιόλογης αρχιτεκτονικής. Καφέ και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – ξεκούραση – δείπνο με μουσική – χορό -μεταμφιεσμένοι(όσοι επιθυμούν). Διανυκτέρευση.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-3-2024 ΖΑΛΟΓΓΟ -ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΠΡΕΒΕΖΑ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ΠΡΕΒΕΖΗΣ. Επίσκεψη στον ιστορικό τόπο θυσίας στο ΖΑΛΟΓΓΟ όπου το 1803 ηρωικές Σουλιώτισσες καταδιωκόμενες από τους Τούρκους προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθεροι πέφτοντας από απόκρημνο βράχο. Επίσκεψη στις Πηγές Αχέροντα περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Κούλουμα όπου επιλέξουμε. Στη συνέχεια βόλτα – καφέ στην όμορφη πόλη της ¨νησιώτικης ¨ Πρέβεζας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο- δείπνο- Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-3-2024 ΆΦΙΞΗ ΣΟΥΔΑ

Άφιξη στο λιμάνι της ΣΟΥΔΑΣ -κρατώντας στη μνήμη μας πλούσιες εμπειρίες ,εικόνες και βιώματα. Λίγες μέρες για να δούμε και να κάνουμε τόσα πολλά.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: